top of page

GRATULERER MED DAGEN!

Den 1. oktober 1887 åpnet den 25 år gamle handelsbetjent Thor Dahl egen handelsvirksomhet i Sandefjord. Han tok sjansen, lånte alle pengene til oppstarten og videreutviklet sitt unike forretningstalent.
 
Thor Dahl fortsatte å ekspandere sine forretningsvirksomheter som kjøbmann, grosserer og skibsreder, buttlenose- og hvalreder og flyttet sin virksomhet fra Hvidts plass til Brygga i Sandefjord i 1911.
 
Ved sin bortgang i 1920 var han Sandefjords største skatteyter. Hans svigersønn Lars Christensen, sønn av verftseier Christen Christensen på Framnæs og gift med Thor Dahls datter Ingrid, kjøpte samme år A/S Thor Dahl, «for under enhver omstendighet å bevare selskapet for familien», og slo det senere sammen med sine egne virksomheter. 
 
I 135 år har selskapet A/S Thor Dahl, som stadig bærer stifterens navn, satt sitt preg på Sandefjord og verden for øvrig.
 
Nå driver vi ikke lenger skipsrederi eller tilbyr handelsvarer, men vi «tillader oss herved at anbefale paa det bedste» unike kontorlokaler og lekre leiligheter i sentrum og ved Sandefjordsfjorden!
  • Les historien om Thor Dahl, en foreldreløs og arbeidsom gutt som ble Sandefjords største skatteyter, en som brukte sine evner til å bygge en virksomhet som fortsatt kan skape glede for nye generasjoner: 

https://vestfoldmuseene.no/hvalfangstmuseet/thor-dahl-et-hundrearsminne

 

  • Les historien om Christen Christensen, skipsbyggeren og verftseieren som ble en pioner i den antarktiske hvalfangsten: 

https://nbl.snl.no/Christen_Christensen

 

  • Les historien om Lars Christensen, en av de mest fremtredende menn innen norsk og internasjonal hvalfangst, organisatoren for en rekke forskningsekspedisjoner til Antarktis, donatoren og den som videreutviklet A/S Thor Dahl etter sin svigerfar: 

https://nbl.snl.no/Lars_Christensen

 

  • Les historien om Ingrid Dahl Christensen, datter av Thor Dahl og gift med Lars Christensen. Hun som var en av første kvinnene i Antarktis, var med på de første flyvninger over Antarktis og selv oppdaget nytt land.

https://no.wikipedia.org/wiki/Ingrid_Christensen_(1891%E2%80%931976)  

https://www.utemagasinet.no/ekspedisjon/de-forste-kvinnene-i-antarktis

 

  • Les historien om A/S Thor Dahl, selskapet som har hatt kontinuerlig drift i 135 år:

https://snl.no/AS_Thor_Dahl

GJENNOMFØRINGSEVNE I SANDEFJORD SIDEN 1887 • INSPIRERENDE, PROFESJONELL OG EFFEKTIV.

bottom of page